Oplopende energielasten, verduurzaming van je woning kan helpen

Regelmatig maken de oplopende energielasten door de gestegen energieprijzen deel uit van het dagelijkse nieuws. Meer dan de helft van de huishoudens heeft momenteel al een variabel energiecontract en krijgt hogere energielasten voor de kiezen. Wat kun je hieraan doen? Verduurzaming van je woning kan helpen. Er zijn subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen.

Oplopende energielasten, verduurzaming van je woning kan helpen

Een deel van de huishoudens heeft nog een vast contact, maar zal op termijn ook te maken krijgen met hogere energielasten. Verduurzaming, zoals bijvoorbeeld het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnepanelen of het gebruik maken van een warmtepomp, kunnen helpen je verbruik en dus je energielasten te verlagen.

 

Verduurzaming van je woning

Het verduurzamen van je woning kost geld. Niet iedereen heeft voldoende spaargeld achter de hand of wil dat gebruiken om te investeren in verduurzaming. Een andere optie is een lening aangaan. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Wellicht is het makkelijk mee te nemen in je hypotheek. Soms is het voordeliger om bijvoorbeeld een energiebespaarlening af te sluiten. Het is daarbij van belang de extra maandlasten van de lening af te wegen tegen de lastenbesparing als gevolg van de gerealiseerde energiebesparende maatregelen.

 

Wat kun je besparen

Afhankelijk van hoe energiezuinig je woning nu is, kun je meer of minder voordeel behalen. Het is handig om een idee te hebben wat er al gerealiseerd is aan verduurzaming en wat een mogelijke aanvullende energiebesparende maatregelen kunnen opleveren. Via www.duurzaamheidprofiel.nl en www.verbeterjehuis.nl kun je inzicht krijgen in de huidige stand van zaken en de mogelijkheden inclusief een schatting van de kosten en de besparing. Verduurzaming van je woning kan helpen om minder gevolgen te ervaren van de oplopende energielasten.

 

Subsidie

Verduurzaming kost geld. Aan de andere kant zijn er subsidies beschikbaar wanneer je bepaalde maatregelen treft. Dan scheelt aanzienlijk en dan heb je je investering sneller terugverdient. Op www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren kun je zien waarvoor subsidies beschikbaar zijn en aan welke voorwaarde de investering moet voldoen. Ook kun je een berekening maken van de mogelijk te ontvangen subsidie.

 

Woning

Het verduurzamen van je woning levert meer comfort op en lagere energielasten. Daarnaast zorgt verduurzaming voor een waardevermeerdering van je woning. Er wordt bij aan- en verkoop van een woning steeds meer gekeken naar het energielabel. Een woning met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een potentiƫle koper.

 

Wil jij ook je woning gaan verduurzamen en wil je weten welke mogelijkheden er zijn om een lening daarvoor af te sluiten, dan help ik je graag. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Bel mij terug
Bel mij terug