Een andere woning kopen

Wil je kleiner wonen of juist groter? Er zijn verschillende redenen om te verhuizen. Wat je situatie ook is, je wilt alles goed geregeld hebben. Onderzoek daarom eerst wat je leenmogelijkheden zijn. Je hoeft het niet alleen te doen, ik help je graag.

Erika Koning Financieel Advies - Advies bij het kopen van een andere woning

Financiële zaken om rekening mee te houden

In mijn financieel advies bespreek ik alle mogelijkheden en (onverwachte) risico’s volgens de geldende norm- en regelgeving. Inzicht in en advies over de financiële gevolgen bij (onverwachte) gebeurtenissen zoals pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid bespreek ik altijd. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken om iets te regelen om deze risico’s te beperken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent.

Houd rekening met tijdelijke dubbele lasten

Bij het kopen van een andere woning krijg je vaak te maken met een periode van dubbele lasten, denk bijvoorbeeld aan je hypotheek. Dubbele maandlasten gelden in de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

Wil je weten met welke lasten jij rekening dient te houden? Ik leg het je graag uit in een vrijblijvende eerste afspraak.

Verduurzaam jouw nieuwe woning en ontvang subsidie

Leent jouw koopwoning zich voor zonnepanelen, betere isolatie of een warmtepomp? Het verduurzamen van je woning levert meer wooncomfort op en verlaagd in de meeste gevallen je energierekening. Er zijn aanvullende leenmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en daarnaast is het mogelijk om aanspraak te maken op subsidies die de overheid beschikbaar stelt. Kortom het is interessant om verduurzaming te overwegen.

Kennismaken?

Wil je kleiner wonen of juist groter? Laten we samen onderzoeken wat je mogelijkheden zijn voor een koopwoning en een hypotheek die aansluiten bij je woonwensen.

Bel mij terug
Bel mij terug