Eerlijk advies bij het afsluiten van krediet

Heb je plannen voor een kleine verbouwing, wil je een nieuwe auto kopen of heb je om andere redenen een tijdelijke lening nodig? Dan kan een krediet uitkomst bieden. Dit kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wat het verschil is, leg ik je graag uit.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het geleende bedrag in één keer op je rekening gestort wordt. Vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De rente blijft gedurende de looptijd gelijk. De looptijd van de lening wordt vooraf bepaald, waardoor je weet wanneer de lening afgelost zal zijn.

Let op: het is belangrijk dat de lening aansluit bij je leendoel. Bijvoorbeeld: koop je een auto die misschien nog maar vijf jaar meegaat, dan is een lening met een looptijd van tien jaar niet verstandig. Uiteraard is het net zo belangrijk dat de maandlasten die gepaard gaan met de lening betaalbaar zijn en blijven.

Betaalbare maandlasten en een prettig leven

Je sluit een krediet af om een wens te verwezenlijken, dat is belangrijk. Net zo belangrijk is dat je in staat bent om de maandlast te kunnen betalen. Je huidige situatie, maar ook je toekomstige wensen en doelen zijn uitgangspunten voor een passende maandlast.

Passende en betaalbare maandlasten zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld een auto kunt kopen én nog steeds die leuke hobby kunt blijven uitoefenen. Door verschillende aanbieders van kredieten met elkaar te vergelijken, kan ik jou altijd het best passende advies bieden.

Wat is een doorlopend krediet?

Kies je voor een doorlopend krediet, dan bepaal je zelf hoeveel geld je opneemt. Dit noemen we ook wel een kredietlimiet. Bij het vaststellen van je limiet is het verstandig om rekening te houden met je financiële situatie. Hierbij help ik graag. Heb je een bepaald bedrag opgenomen, dan betaal je maandelijkse een bedrag dat vaak een percentage van de limiet is.

Bij een doorlopend krediet bestaat de mogelijkheid om flexibel te kunnen opnemen. De looptijd van de lening staat dan niet vast. Tegenwoordig zie je echter dat steeds meer aanbieders de mogelijkheid voor een heropname niet meer aanbieden.

Kennismaken?

Wil je verbouwen, een nieuwe auto of zijn er andere redenen om een krediet af te sluiten? Ik denk graag mee over je mogelijkheden. Maak Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, dan bespreken we jouw situatie en wensen.

Bel mij terug
Bel mij terug