Mijn werkwijze in vijf stappen

Bij het veranderen van jouw woonsituatie, wensen of toekomstplannen kunnen er complexe financiële zaken op je pad komen. Mijn doel is jou te ontzorgen en te voorzien van passend advies over bijvoorbeeld je hypotheek, in begrijpelijke taal. Samen doorlopen we het proces waarbij een goede communicatie zorgt voor duidelijkheid en een gerust gevoel.

Stap 1
Kennismakingsgesprek

Ons eerste kennismakingsgesprek in vrijblijvend. Het is een gesprek waarin we elkaar leren kennen en ik me verdiep in jouw wensen en doelen. We nemen jouw huidige situatie onder de loep en ik neem je alvast mee in mogelijke oplossingen en maandlasten. Zo kun je met een gerust hart de volgende stap zetten.

Na het kennismakingsgesprek blijf ik graag met je in contact om met je mee te denken en verder te begeleiden totdat jouw woonwensen zijn gerealiseerd.

Stap 2
Adviesgesprek

Heb je een leuke woning gevonden, zijn je verbouwingsplannen concreet of wil je een bestaande financiering aanpassen? Laat het me weten, dan plannen we een adviesgesprek in. Voorafgaand aan het adviesgesprek ontvang ik graag de benodigde documenten om me goed te kunnen voorbereiden. Welke documenten dit zijn geef ik overzichtelijk aan.

In dit adviesgesprek adviseer ik in detail over de best passende financiering voor jou. Ook geef ik inzicht en oplossingen ten aanzien van mogelijke financiële risico’s bij (onverwachte) gebeurtenissen zoals je pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Afhankelijk van jouw vraag komt in het advies aan bod: de hypotheekvorm, het rentetarief, relevante verzekeringen, eventuele risico’s met mogelijke oplossingen en de bijpassende maandlasten.

Heb je een taxatierapport, bankgarantie of bouwkundig rapport nodig? Dan regel ik dat voor je.

Alles wat we tijdens het adviesgesprek bespreken, leg ik vast in een adviesrapport. Het adviesrapport ontvang je tegelijk met de bindende offerte.

Stap 3
Aanvraag

Als onafhankelijk financieel adviseur regel ik je financiering en/of verzekering bij de aanbieder met het best passende aanbod voor jou.

 

Hypotheek

De hypotheekaanvraag dien ik in bij de best passende geldverstrekker. Vervolgens beoordeelt de geldverstrekker de aanvraag, inclusief de aangeleverde documenten. Gaat hij akkoord, dan ontvang je de hypotheekofferte en nemen wij deze samen door. Als je akkoord gaat, teken je de offerte en zorg ik ervoor dat deze bij de geldverstrekker terecht komt. De hypotheek is geregeld.

Verzekering

De aanvraag voor de best passende verzekering regel ik voor jou. Ga je akkoord met deze aanvraag, dan onderteken je deze en verstuur ik deze naar de verzekeraar. Indien nodig vul je een gezondheidsverklaring in. Na beoordeling en akkoord van de verzekeraar, ontvang je de polis. De verzekering is geregeld.

Stap 4
Notaris

Na aankoop van een woning of het aanpassen van een bestaande hypotheek, ga je – indien nodig – naar de notaris. Ik controleer de documenten voordat je die ondertekent en houd het proces tussen de notaris en geldverstrekker in de gaten. Is dit in orde, dan onderteken je diverse documenten en is alles geregeld.

Stap 5
Nazorg

Ongeveer drie jaar na het afronden van jouw financiering, zal ik contact met je opnemen om te vragen hoe het gaat en of er behoefte is aan een onderhoudsgesprek. Wellicht zijn je persoonlijke of financiële omstandigheden gewijzigd die aanleiding geven jouw hypotheek nog eens onder de loep te nemen.

Heb je eerder behoefte aan advies- of een onderhoudsgesprek? Je mag altijd contact opnemen om jouw vragen en wensen door te nemen. Ik vind het belangrijk financiële rust te creëren en een duurzame relatie op te bouwen.

Geldverstrekkers en verzekeraars

Als onafhankelijk financieel adviseur regel ik je financiering en/of verzekering bij de aanbieder met het best passende aanbod voor jou. Offertes en polissen controleer ik en nemen we samen door. Inmiddels heb ik samengewerkt met vele aanbieders.

Kennismaken?

Verandert er iets aan jouw persoonlijke situatie, toekomstplannen of woonwensen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, dan bespreken we de mogelijkheden.

Bel mij terug
Bel mij terug