Financiële rust met (woon)verzekeringen

Je wilt graag betaalbare maandlasten, zodat je prettig woont én leeft. Echt financiële rust ervaar je pas als je inzicht hebt in je financiële risico’s en weloverwogen keuzes hebt gemaakt om hier wel of niet iets voor te regelen. Het is fijn dat je jouw lasten nu goed kunt betalen, maar wat als je met pensioen gaat of als er sprake is van overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Een goed advies omvat ook advies over verzekeringen.

Onverwachte gebeurtenissen en de financiële gevolgen

Op het moment dat jouw financiële situatie, wensen, doelen en eventuele risico’s inzichtelijk zijn, kun je beslissen of en hoe je iets wilt regelen. Welke risico’s ben je beried te nemen en waarvoor wil je je verzekeren? In mijn advies bespreek ik onderstaande verzekeringen:

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijden is een nare gebeurtenis. Als nabestaande(n) wil je niet te maken krijgen met extra financiële zorgen. Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit na overlijden. Met de uitkering kun je een deel van je hypotheek aflossen, waardoor je lagere woonlasten krijgt. Ook zijn er mogelijkheden om de uitkering te gebruiken als aanvulling op je inkomen, zodat je voldoende inkomen hebt prettig te kunnen leven.

 

Woonlastenverzekering

Je baan verliezen, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken of langdurig ziek zijn kan gevolgen hebben voor je inkomen. Een lager inkomen kan ervoor zorgen dat het betalen van je maandlasten lastiger wordt. In het ergste geval lukt het betalen van je maandlasten niet en moet je je huis verkopen. Een woonlastenverzekering keert een bedrag uit bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid. Het helpt je een bepaalde periode financieel te overbruggen, waarin je kunt herstellen of een nieuwe baan kunt vinden.

 

 

 

Kapitaalverzekering

Er zijn hypotheken waaraan een kapitaalverzekering is gekoppeld. Binnen deze verzekering wordt een bedrag opgebouwd door te sparen en/of te beleggen gedurende een bepaalde periode. Met het opgebouwde bedrag wordt aan het einde van de looptijd van de verzekering de hypotheek volledig of gedeeltelijk afgelost. Ook kan er sprake zijn van dekking bij overlijden; er wordt dan een bedrag uitgekeerd bij overlijden.

 

Woonhuisverzekering

Je eigen woning is een kostbaar bezit. Je houdt er geen rekening mee, maar je kunt te maken krijgen met onvoorziene schade. Een ruitbreuk, stormschade of een lekkage aan je dak. Dit soort schades kunnen grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat je je woning goed verzekert.

 

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je best veel spullen. Het is verstandig dat je een inboedelverzekering afsluit, zodat je spullen verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld brand, schade en diefstal.

Kennismaken?

Met de juiste (woon)verzekeringen ben je op alles voorbereid. Welke je nodig hebt, leg ik je graag uit. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, dan bespreken we jouw situatie en wensen.

Bel mij terug
Bel mij terug