Een eerste woning kopen

Het kopen van je eerste eigen woning is een bijzondere mijlpaal en er komt veel op je af. Bij het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek kom je voor veel keuzes te staan. Ik begeleid je stap voor stap en ontzorg je zoveel mogelijk.

Erika Koning Financieel Advies - Advies bij het kopen jouw eerste woning

Een hypotheekadvies dat past bij jouw situatie

Mijn hypotheekadvies geef ik met jouw persoonlijke situatie, wensen en doelen als uitgangspunten. Daar hoort een betaalbare maandlast bij, nu en in de toekomst. Daarom geef ik je inzicht in en oplossingen voor eventuele financiële gevolgen van (onverwachte) gebeurtenissen, zoals pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Je kunt dan weloverwogen keuzes maken om maatregelen te treffen.

Heldere antwoorden op al jouw vragen

Sta je op het punt een woning te kopen? Bereid je goed voor, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met die voorbereiding help ik je graag. Zo beantwoord ik in een eerste vrijblijvend gesprek de volgende vragen:

  • Hoeveel geld kan ik lenen?
  • Hoeveel eigen geld moet ik inleggen?
  • Hoe hoog zijn mijn maandlasten?
  • Welke bijkomende kosten zijn er?
  • Welke hypotheken en leningsvormen zijn er?
  • Wat staat er in een koopovereenkomst?
  • Wat zijn de ontbindende voorwaarden?

Een woning kopen als starter

Ook als starter zijn er nog voldoende mogelijkheden om jouw eerste woning te financieren. Zo kunnen er verruimde mogelijkheden zijn voor het meenemen van een flexibel inkomen of inkomen uit een onderneming. Een starterslening afsluiten of lenen met behulp van ouders behoren ook tot de opties.

Financiële zaken om rekening mee te houden

Het kopen van jouw eerste woning is een grote, leuke stap. Toch zijn er altijd zaken (leuke én minder leuke) waar je van tevoren geen rekening mee houdt. Wist je dat je subsidie kunt ontvangen voor het verduurzamen van jouw woning? Maar ook dat een koopwoning extra vaste lasten met zich meebrengt?

Subsidie voor energiebesparende oplossingen

Als je een huis gaat kopen, is het interessant om te overwegen of je wilt investeren in duurzame voorzieningen. Denk hierbij aan vloer- en/of muurisolatie, het installeren van zonnepanelen of het laten plaatsen van isolatieglas. Naast dat deze maatregelen een verhoogd wooncomfort opleveren, zijn er extra leenmogelijkheden voor dergelijke maatregelen en zijn er subsidiemogelijkheden via de overheid beschikbaar.

Extra vaste lasten met een koopwoning

Het hebben van een koopwoning brengt extra financiële lasten met zich mee. Je betaalt gemeentelijke lasten, onroerendezaakbelasting, maar ook de verplichte woonhuisverzekering. Vergeet daarnaast niet dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van jouw woning. Koop je een appartement, dan is het verstandig om te controleren of de Vereniging van Eigenaren een bedrag voor het onderhoud heeft gereserveerd en of dit voldoende is ten opzichte van de verwachte onderhoudskosten.

Kennismaken?

Ben je een starter op de woningmarkt? Stap voor stap help ik je met het kopen van je eerste eigen woning, van de hypotheekaanvraag tot de overdracht. In begrijpelijke taal begeleid en ontzorg ik je gedurende het proces. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, dan bespreken we jouw situatie en wensen.

Bel mij terug
Bel mij terug