Een nieuwbouwwoning kopen

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft zo zijn voordelen. Je krijgt een blanco canvas om in te kleuren, het is veelal energiezuinig en je onderhoudskosten zullen in de eerste jaren beperkt zijn. Goed om te weten is dat het kopen van een nieuwbouwwoning andere zaken met zich meebrengt dan bij het kopen van een bestaande. Ik leg het je graag uit.

De voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

In tegenstelling tot bij een bestaande woning, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam en betaal je geen overdrachtsbelasting. En wist je dat je bijvoorbeeld het realiseren van een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken of nieuwe vloeren kunt meefinancieren in je hypotheek? Dit wordt meerwerk genoemd.

Bij een nieuwbouwwoning is er doorgaans een bouwdepot. Hierin wordt het hypothecair geleende geld tijdelijk gestald voor de bouw van de woning en het meerwerk. Rekeningen die je ontvangt voor de bouw van je woning en het meerwerk kunnen uit dit hypotheekpotje betaalt worden.

Dubbele lasten tijdens de bouw van jouw nieuwe woning

In veel gevallen duurt het even voordat je nieuwbouwwoning klaar is. Dubbele lasten gedurende de bouw is iets om rekening mee te houden. Als je al een eigen woning hebt, zal deze verkocht worden. Ik geef je graag inzicht in de hoogte van jouw dubbele (hypotheek)lasten en bekijk indien gewenst de mogelijkheden voor het meefinancieren van deze lasten.

Hulp bij het berekenen van je maximale hypotheek

Jouw huidige situatie, wensen en doelen zijn het uitgangspunt voor mijn advies. Door rekening te houden met jouw persoonlijke situatie, kan ik je een hypotheekadvies geven waarbij je maandlast betaalbaar blijft, nu en in de toekomst.

Omdat niemand de toekomst kan voorspellen, is het belangrijk inzicht te geven in de financiƫle gevolgen en oplossingen bij (onverwachte) gebeurtenissen. Denk daarbij aan: pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Allemaal zaken die er toe doen bij het afsluiten van een hypotheek. Goed inzicht helpt bij het maken van weloverwogen keuzes.

Kennismaken?

Een nieuwbouwwoning kopen? Dan werkt het afsluiten van een hypotheek anders dan bij een bestaande woning. Hoe dat zit, leg ik je graag uit. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, dan bespreken we jouw situatie en wensen.

Bel mij terug
Bel mij terug