Extra hypotheek in 2024 voor verduurzaming van je huis

Droom je ervan om in 2024 de sleutels van een nieuw huis in handen te hebben? Of kijk je ernaar uit om je huidige woning een groene make-over te geven? Goed nieuws: je kunt mogelijk een extra hypotheek krijgen om je huis energiezuiniger te maken. De voorwaarde is duidelijk – investeer het extra bedrag in duurzaamheid.

Verduurzamen met een extra hypotheek

Zowel nieuwe als bestaande huizen met een energielabel van A tot G komen in aanmerking voor deze regeling. Als je besluit om te investeren in duurzame aanpassingen, zoals isolatie, energiezuinige ramen, deuren, ventilatiesystemen, warmtepompen of zonnecellen, kun je tot vijf jaar na de aankoop of het afsluiten van de hypotheek meer lenen.

Hoeveel meer kun je lenen?

Vanaf 1 januari 2024 hangt het extra hypotheekbedrag af van het energielabel van je woning. Woningen met label A of B geven recht op € 10.000 extra. Voor labels C en D kun je € 15.000 meer lenen, en voor E, F of G zelfs € 20.000. En het mooie is, het maakt niet uit of je huis door de verbouwing een beter label krijgt.

Je kunt ook meer lenen dan de woningwaarde, tot 106% van de getaxeerde waarde na de duurzame verbeteringen. Deze mogelijkheid is niet nieuw, maar blijft een belangrijk voordeel voor huiseigenaren die willen investeren in duurzaamheid.

Subsidies voor verduurzaming

Vergeet ook niet de ISDE-subsidieregeling te checken. Met een budget van € 600 miljoen in 2024 ondersteunt deze regeling je investering in isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Voor meer details kun je terecht op de officiële website.

Invloed van het energielabel op je hypotheek

Interessant genoeg speelt vanaf dit jaar het energielabel van je woning een rol in hoeveel je maximaal mag lenen. Een beter label betekent een hogere hypotheek, op voorwaarde dat je woning minimaal label D heeft.

Hulp nodig?

Het uitrekenen van je maximale hypotheek kan best complex zijn, zeker met deze nieuwe mogelijkheden. Gelukkig sta ik als Erkend Financieel en Hypotheekadviseur klaar om je te begeleiden. Benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is? Neem vrijblijvend contact op. Samen verkennen we hoe je jouw woondroom duurzaam kunt realiseren.

Bel mij terug
Bel mij terug